Úterý 2. července 2024, svátek má Patricie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Červová znovu promluvila o smrti své matky. Útočník se prý nikdy neomluvil, lidé ho chtějí lynčovat | foto: instagram.com

Příběh dívky, jejíž matka zemřela rukou cyklisty: Nikdy se neomluvil, s trestem pro něj nesouhlasí

Vanesa Červová vyvolala svým příspěvkem, ve kterém promluvila o tragické smrti její matky, na sociálních sítích obrovskou vlnu reakcí. Pro redakci Antiyoutuber.cz nyní popsala, jak se s tragédií vyrovnává. Útočník se prý její rodině nikdy neomluvil a Červová je nespokojená s českou justicí.
  18:00,  aktualizováno  29. května 10:23

Finalistka Miss Essens Vanesa Červová se nedávno na svém Instagramu rozhodla podělit s lidmi o příběh, který velmi ovlivnil její život. Ji a její matku napadl cyklista, když se vracely z nákupu, matka Červové na následky napadení zemřela. Její příběh zasáhl statisíce lidí, kteří jí vyjadřují obrovskou podporu. Červová se nyní k situaci vyjádřila také redakci Antiyoutuber.cz.

K veliké tragédii, kterou si rodina Červových prošla, došlo koncem srpna 2022. Červová se ale poprvé ve velkém o celé situaci rozhodla promluvit až nyní. Její příspěvek, ve kterém se rozepsala o tom, jak k tragédii došlo, se rozšířil především na Instagramu, kde také Červová o neštěstí informovala. Příspěvek získal za týden bezmála 170 tisíc lajků a zhruba 4 tisíce komentářů. Červové lidé psali a stále píšou, že jim je velice líto její ztráty a vyjadřují jí i její rodině obrovskou podporu. Červová nyní pro redakci Antiyoutuber.cz vysvětlila, co ji vedlo k tomu veřejně o tragédii promluvit na sociálních sítích.

„Především ta nespravedlnost. Nejde o peníze a žádný byznys, jde o lidský život, navíc osoby nám nejbližší. A když tam spravedlnost a trest není, člověka to žere ještě víc. Takže důvodem bylo ukázat lidem, jak to tady chodí, poukázat na to a i náš případ medializovat,“ vysvětlila Červová. V příspěvku uvedla, že státní zástupce navrhuje tříletý trest s podmíněným odkladem na pět let, s čímž se pochopitelně nechce smířit.

Soutěžte o lístky na Votvírák s Antiyoutuber.cz!

Jestli fandíte pořádné muzice a super zážitkům, jste tu správně. Máme pro vás totiž soutěž o lístky na festival Votvírák! Každý den rozdáme sedmi šťastlivcům po dvou vstupenkách a na konci ještě vylosujeme ze všech soutěžících i výherce VIP vstupů. Soutěž běží jenom tenhle týden, tak se do toho pusťte a vidíme se na Votvíráku.Na otázky můžete odpovídat od 29. května 2024 do 30. května 2024 9:00

HRAJTE ZDE

Červová řekla, že si tak obrovské podpory nesmírně váží. Sama prý vůbec nečekala, že její příspěvek vyvolá takovou vlnu reakcí a je za to prý nesmírně ráda. Doufá totiž, že se její zpráva dostane tam, kam má a pomůže to. I tak je ale celá rodina pochopitelně naprosto zdrcená.

„I když je to neskutečná bolest, zároveň nespravedlnost, každý den se vám v hlavě honí miliony myšlenek, co vás nenechají v klidu spát. Ale člověk se s tím musí naučit žít, protože život jde dál. Nemůžete sedět v koutě a brečet. Ale je to něco, s čím se nikdy na sto procent nevyrovnáte,“ svěřila se Červová. Obrovská podpora, které se jí dostalo ze strany lidí, ji trochu povzbudila, ale stále se velmi trápí.

Muž, který ji a její matku brutálně napadl, se prý nikdy rodině neomluvil, což je další věc, která je absolutně nepochopitelná. Další důvod, proč se Červová rozhodla svůj příběh medializovat, byl ten, že je naprosto nespokojená s návrhem trestu, který má agresivní muž dostat.

„Bude následovat soud, jelikož padl jen návrh trestu, takže uvidíme, jak to celé bude pokračovat. Ale jsem přesvědčená, že kdybych to nechala bez medializace, případ bude odsouzený podle návrhu státní zástupkyně a jednoduše smetený ze stolu, protože takhle to u nás chodí,“ vyjádřila své nesympatie k české justici Červová.

O tom, že případ zaznamenalo opravdu hodně lidí, jistě není pochyb. I tak se prý ale Červové po zveřejnění jejího příspěvku neozval žádný právník ani politik, který by jí a její rodině nabídl pomoc. Lidi ale příběh o obrovské tragédii Červových neskutečně zasáhl. Opravdu skoro každý komentář, který se pod příspěvkem Červové objevil, byl povzbuzující a mnoho lidí také vyjádřilo svůj názor na muže, kvůli kterému paní Červová zemřela.

„Takovéhle lidi zveřejňovat, lepit je na sloupy, na nástěnky, aby se všude vědělo, co jsou zač. Takový ubožák si zaslouží, aby byl veřejně lynčován!,“ reagují na tragédii lidé na Instagramu. Někteří lidé dokonce přišli s návrhem sepsat petici, aby útočník dostal vyšší trest. Jsou navíc přesvědčení o tom, že by ji podepsaly tisíce lidí a tím by byla zajištěná spravedlnost. Podle Červové ale ještě bude další soud, kde se rozhodne o tom, jak to nakonec s mužem, který zmařil lidský život a zároveň také navždy změnil život celé rodině, dopadne.