Pondělí 1. července 2024, svátek má Jaroslava
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Konfrontace predátorů | foto: Twitter.comAntiyoutuber.cz

Konfrontace sexuálních predátorů: Napadení, údery do obličeje a usmrcení postaršího pána?

Na sociálních sítích se rozpoutal velký boj proti sexuálním predátorům. Tvůrci je vylákají pod falešnou záminkou, například na schůzku s nezletilou dívkou. Na místě je však ostře konfrontují, a to nejen slovně. V některých případech je bijí pěstmi do obličeje nebo je kopou do hlavy.
  9:54

Vytvoří si falešné profily nezletilých dívek či chlapců a začnou si přes ně psát s dospělými muži. S těmi si následně domluví schůzku, kde je konfrontují. Nejde o nový trend. Populární se například stal před pár lety dokumentární film „V síti“, který se právě na takové predátory zaměřoval. Doposud tvůrci většinou konfrontovali predátory pouze slovně. Nyní však přistupují i k fyzickému napadení. Jeden postarší muž měl být dokonce po silné ráně do obličeje usmrcen. V jiných případech do nich kopou, nadávají jim a bijí je.

„Dětský predátor, jehož manželka porodila a má také patnáctileté dítě, přišel na setkání s patnáctiletou dívkou a dostal nakládačku,“ stojí v popisku videa, ve kterém dva tvůrci konfrontují predátora. „Po*ral jsem to. Omlouvám se. Prosím, nedělejte to,“ říká muž ve videu, když ho tvůrci slovně konfrontují, v průběhu čehož do něj kopou a zasazují mu údery pěstí. Video je vskutku velmi znepokojivé. Ke konci, když už se na muži vyřádili, ho donutí strčit hlavu do sněhu a omluvit se. „Viděl jsem dvě různá videa těch chlapů, jak napadají lidi v rozmezí pěti minut. Dělají boží skutky, ale určitě proti nim budou vznesená obviněni. Nemůžete jen tak chodit a mlátit všechny,“ komentuje video jeden z lidí na X.

Podobných záběrů je na sítích nespočet. V dalším takovém konfrontují opět ti stejní tvůrci dalšího predátora. Toho nejdříve pořádně profackují s otázkami, proč se chtěl sejít s dvanáctiletým chlapcem. Video končí tím, že jeden z mužů údajného predátora silně kopne do obličeje, což způsobí, že se napadený sesune k zemi v mdlobách. Ačkoliv lidé na sítích souhlasí s tím, že proti predátorům je třeba nějakým způsobem zakročit a bojovat proti nim, taková konfrontace je už za hranou. „Predátoři si zaslouží vězení, ale toto je doslova příliš daleko. Násilí není vždy řešením, chlapi, díky němuž vypadáte ve svém počínání špatně. A dokonce to natáčet? To může sloužit jako důkaz o útoku, takže teď by policie mohla zatknout ty dva kluky?“ píše jeden z lidí na X.

Po jedné takové konfrontaci predátora mělo dojít dokonce k jeho úmrtí. Muž, který ho osočoval ze schůzky s nezletilým dítětem, ho v jeden moment silně udeřil do obličeje, načež se postarší muž sesunul k zemi. „Predátor, který byl sražen na zem na Vitalyho streamu (pozn. red.: Vitaly je slavný youtuber z USA, který se v poslední době zaměřuje na konfrontaci predátorů), právě zemřel na cestě do nemocnice,“ stojí v popisku příspěvku.