Sobota 6. července 2024, Den upálení mistra Jana Husa
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Jak se žije ve stanovém městečku na KVIFF? Na baru vám udělají i snídani, ušetříte tisíce

Redakce Antiyoutuber.cz zamířila do Karlových Varů a ubytovala se ve stanovém městečku. Za nijak zvlášť vysokou částku se zde dá ubytovat ve stanech a v místním baru zaměstnanci dělají pestrou snídani. Hned vedle baru se nachází i koupaliště. Pokud se chce někdo vydat do centra města, může si v kempu vypůjčit kolo.
  19:52

Při návštěvě Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se redaktoři Antiyoutuber.cz rozhodli ubytovat ve stanovém městečku. Chtěli totiž vyzkoušet netradiční styl ubytování a vydali se proto městskou hromadnou dopravou na okraj Karlových Varů.

Ve stanovém městečku oba redaktoři zaplatili za to, že budou moci využívat obrovský prostor, kde si postavili stan, 500 korun za tři noci. Jedinou nevýhodou pro ně bylo, že když se rozhodli svůj stan postavit, začalo silně foukat a pršet. Ve spěchu proto stan postavili a schovali se dovnitř. Když přestalo pršet, rozhodli se prozkoumat obrovský areál, ve kterém se ubytovali.

Areál je propojený s koupalištěm, vedle kterého je dětské hřiště se spoustou atrakcí. Co ale naše redaktory zaujalo nejvíce, byl bar, ve kterém samozřejmě ochutnali točené pivo. Velmi je ale překvapilo zjištění, že bar je otevřený už od sedmi od rána a až do jedenácté hodiny si v něm mohou dát snídani. V baru nabízeli párky, míchaná vejce a spoustu dalších věcí.

Hned vedle baru se nachází budova, která slouží jako umývárna. Pro pány i dámy byly udělané pouze dvě sprchy, ale záchodů měla obě pohlaví nejméně deset. Umývárny také využívali lidé, kteří se přišli koupat na koupaliště, ale ti si museli za využití zaplatit poplatek deset korun. Na placení neúnavně dohlíželi místní brigádníci.

Pro návštěvníky stanového městečka byl také k dispozici stan, ve kterém brigádníci zájemcům půjčovali kola. Hlavní dění filmového festivalu se totiž odehrávalo asi deset minut jízdou hromadnou dopravou od kempu a někteří lidé si proto mohli na místo za krásného počasí dojet na kole. Ačkoliv jsou naši dva redaktoři zdatní sportovci, tuto možnost po dobu svého pobytu ani jednou nevyužili.

Nedaleko stanového městečka je také obchod s potravinami, kam si většina z ubytovaných lidí chodila kupovat jídlo, které bylo samozřejmě levnější než jídlo v baru. Ve stanovém městečku byla ubytovaná především mládež, která nejspíš nechtěla utrácet tolik peněz za ubytování ve městě, ale zároveň si nechtěla nechat ujít již osmapadesátý ročník Mezinárodního filmového festivalu.