Neděle 7. července 2024, svátek má Bohuslava
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Rapper Karlo možná bude propuštěný do domácího vězení. Může za to novela trestního zákona

Hasthag #FREEKARLO by konečně mohl být skutečností. Tedy, alespoň z části. Může za to novela slovenských zákonů, která by právě v případě Karla umožnila, že by se z věznice přesunul do domácího vězení. Informaci s nadšením na sociální sítě sdílel i Yzomandias, jedna z nejvýraznějších tváří labelu Milion+, kterého je Karlo součástí. Karlo by si zbytek svého sedmiletého trestu mohl odpykat doma.
  16:31

Rapper Juraj Čaba alias Karlo je už několik měsíců ve vězení kvůli tomu, že u něj policie našla marihuanu a kokain. Velkou podporu má Karlo nejen od svých fanoušků, ale především od svých kamarádů z labelu Milion+. Hlavní tvář labelu Yzomandias nyní na Instagramu přišel s novou informací.

„Včera jsem mluvil s Karlem a říkal, že schválili nějakou novelu zákona, díky který by mohl jít hodně brzo do domácí vězení,“ oznámil Yzomandias na svém Instagramu. Spolu s oznámením také přidal video, ve kterém o svém kamarádovi Karlovi rapoval. Na Slovensku, odkud Karlo pochází a kde si zároveň i odpykává několikaletý trest, se totiž už dlouho připravovala novela předpisů upravujících výkon trestu. Na základě toho se také diskutovalo o výši i formě trestu pro konkrétní trestance.

Slovenský rapper Karlo převážel drogy, konkrétně kokain a marihuanu. Proto zamířil na sedm let do vězení, což spoustu lidí pobouřilo, trest jim přišel příliš krutý. Nyní ale vše nasvědčuje tomu, že si Karlo skutečně bude svůj trest odpykávat doma. Je také možné, že nebude muset být pouze doma, ale pohybovat se i v okolí, to ale zatím vůbec není jisté.

Když Yzomandias oznámil, že by se Karlo mohl zanedlouho ocitnout doma, většina lidí samozřejmě měla radost. Opět se také objevily hashtagy #FREEKARLO. Někteří lidé ale propuštění Karla zpochybňují, a nebo si z něj dělají legraci „Nikdy, nechat za mřížemi, dokud si to nezapamatuje. No, bude mít zaracha. Jo, teď zase bude prodávat a brzy tam skončí. Jsem rád, už mi dochází kokain,“ píšou lidé na Instagramu. Většina lidí je ale opravdu ráda, že se Karlovi zmírní výkon jeho trestu.