Sobota 29. června 2024, svátek má Petr, Pavel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Karel Lampa alias Karim | foto: instagram.com

Bývalý prostitut Karim je na sociálních sítích. Vypráví své zážitky z ulice a lidé jsou užaslí

Karel Lampa, kterého lidé znají pod přezdívkou Karim, je výrazná postava, která je spojovaná s podsvětím a prostitucí. Lampa nabízí prohlídky Prahy, kterou ale vnímá úplně jinak než ostatní lidé. On sám se dlouho živil jako prostitut, bral drogy a nakazil se virem HIV. Nyní na sociálních sítích popisuje hrůzostrašné zážitky a lidé si jeho tvorbu chválí.
  9:00,  aktualizováno  22:18

Karel Lampa alias Karim je známý především v Praze. V dospívání se totiž rozhodl dělat prostituta, stal se z něj bezdomovec, byl závislý na pervitinu a nakonec se nakazil virem HIV. Lampa se ale rozhodl odrazit ze dna, i když se zdálo, že je to takřka nemožné a začal se těžit z toho, co mu bylo blízké, ze zcela odlišného pohledu na hlavní město. Lampa se rozhodl dělat vlastní exkurze po Praze a lidem vypráví o podsvětí.

Lampa se šestnáct let živil jako prostitut, což ho velmi poznamenalo nejen po psychické stránce, ale navíc se také nakazil virem HIV. Vzhledem k tomu, že byl závislý na pervitinu a neměl příliš mnoho peněz, Lampa skončil na ulici. Z té ho ale nakonec dostalo to, že se rozhodl lidem ukázat, jak vypadá pražské podsvětí. Lidé velmi zajímala odvrácená strana Prahy a protože se Lampa v podsvětí pohyboval opravdu dlouho, dokázal lidem ukázat a popsat do detailů opravdu mnoho míst spojených s podsvětím. Lampa se nyní objevil na sociálních sítích, kde se lidem představil a začal je lákat na své prohlídky. „Ahojky, vítám vás na svém novém profilu. Chystám a plánuji na něm spoustu zajímavých věcí, nějaké novinky a možná zjistíte něco dalšího nového o mně,“ řekl Lampa ve svém vůbec prvním videu na Instagramu.

Soutěžte o lístky na Votvírák s Antiyoutuber.cz!

Jestli fandíte pořádné muzice a super zážitkům, jste tu správně. Máme pro vás totiž soutěž o lístky na festival Votvírák! Každý den rozdáme sedmi šťastlivcům po dvou vstupenkách a na konci ještě vylosujeme ze všech soutěžících i výherce VIP vstupů. Soutěž běží jenom tenhle týden, tak se do toho pusťte a vidíme se na Votvíráku.Na otázky můžete odpovídat od 31. května 2024 do 1. června 2024 9:00

HRAJTE ZDE

Krátce po zveřejnění prvního videa Lampa přidal další videa, ve kterých odpovídal na různé otázky o jeho životě. Zároveň se také vydal do ulic Prahy a ukazoval místa, ke kterým ho váže mnoho vzpomínek. Ukázal tak, na co se mohou zájemci těšit při společném procházení hlavním městem, ke kterému má Lampa skutečně jiný vztah než většina obyvatel. „Tady jsem strávil deset let od osmi do osmi, převlečený za holku. Támhle jednou usekli jednomu kuchařovi ruce, druhého uvařili jako guláš. Támhle u těch patníků, co patník, to šlapka. Vždycky přijelo auto, jednu odvezlo a zase přivezlo,“ vzpomíná Lampa v jednom videu. Do kontaktu s podsvětím Lampa přišel právě kvůli prostituci, kterou se opravdu dlouho živil. Lidem navíc dokáže své zážitky popisovat skutečně zajímavě, protože byl kolikrát přímo v centru dění.

Lampa na svém instagramovém profilu také představil svého kamaráda, který se podobně jako on převléká za holku a živí se prostitucí. Tereza, tak si Lampův kamarád říká, se živí prostitucí už od svých třinácti let. Zároveň je závislý na heroinu a pervitinu. „Prostituci provozuji přes noc, takže můj den vypadá tak, že jsem celou noc vzhůru, dopoledne spím a odpoledne se zase připravuji do práce,“ říká Tereza ve videu. Lampa by prý za Terezu dal ruku do ohně a společně se rozhodli udělat rozhovor. Lampa si založil profil na platformě Patreon.com, kde ho sleduje přes 200 lidí. Právě tam Lampa přidává exklusivní záběry a rozhovory z ulice a vypráví různé hrůzostrašné historky. Samozřejmě se snaží lidi nalákat na své prohlídky, které se většinou konají po setmění a dodávají tak zájemcům mnohem intenzivnější zážitek.

Lampa je také aktivní na TikToku, kde mají jeho videa poměrně slušný úspěch. Lidé jsou rádi, že Lampa popisuje Prahu z úplně jiného pohledu, který si mnozí z nás ani neumí představit. „Já se divím, že o tom mluví na rovinu. Že se nebojí, že ho někdo zlikviduje. To je jak z nějakého filmu. No ty v*le, to muselo být peklo. Šílené, co se tu dělo a pořád ještě děje. Super video, určitě pokračujte, je to zajímavé. Karim ví, o čem mluví, je na něm vidět, že byl fakt mezi lidmi z podsvětí,“ reagují na Lampova videa lidé na TikToku. Spousta lidí se také nechala slyšet, že si po zhlédnutí některých videí rozhodně nechtějí nechat ujít možnost vydat se s Lampou na prohlídku po Praze. Podle různých recenzí je to skutečně silný zážitek a mnoho lidí Lampovy prohlídky vřele doporučuje.