Pondělí 1. července 2024, svátek má Jaroslava
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Jeremy Renner proslul jako Hawkey z Avengers. | foto: Profimedia.cz

Herce z Avengers srazila sněžná rolba. Ani po zotavení prý nemá energii hrát fyzicky náročné role

Jeremy Renner, herec, kterého si lidé nejvíce pamatují z filmové série Avengers, se po roce zotavil ze zranění, které málem nepřežil. Přejela ho totiž sněžná rolba a Renner měl zlomených třicet kostí. Nyní prozradil, že už nemá energii hrát fyzicky náročné role a nechce ani ztrácet čas hraním ve fiktivních filmech. Chce prý hlavně žít.
  9:44

Známy herec Jeremy Renner měl v roce 2023 vážnou nehodu. Přejela ho totiž šestitunová sněžná rolba. Renner jen o vlásek unikl smrti a dlouho se zotavoval ze zranění. Měl přes třicet zlomených kostí, natržené plíce a poraněná játra. Renner nyní promluvil o tom, jak se mu daří po roce od nehody.

Renner, který v lednu letošního roku oslavil třiapadesáté narozeniny, se živí jako filmový herec, který je známý tím, že často nepotřeboval žádného dvojníka na různé kaskadérské kousky. Lidé si Rennera nejvíce pamatují z filmové série Avengers, kde si zahrál roli Clinta Bartona. Právě v Avengers předvedl Renner hned několik náročných a obdivuhodných kousků, které nedokáže jen tak ledajaký herec. Poté, co ho srazila sněžná rolba, si ale Renner musel dát pochopitelně od natáčení pauzu, dokud se nevzpamatuje z těžkých zranění.

Renner se už sice vrátil k natáčení, je to pro něj ale opravdu těžké. Velmi ho prý ovlivnilo to, že si téměř podal ruku se smrtí. Měl proto problém se vrátit k některým rolím. „Očekává se ode mě, že budu dělat zas*anou fikci? Pořád se snažím žít v realitě, snažím se žít. Takže to pro mě byla těžká hranice, kterou jsem musel překročit,“ řekl Renner v podcastu Smartless. Nechce prý ztrácet čas tím, že se bude zabývat nereálnými věcmi, i když jsou to pouze role. Navzdory tomu, že nakonec některé nabídky na podobný typ rolí přijal, trvalo mu prý opravdu dlouho, než se dokázal do takové role vžít.

Do kin míří další díl filmové série Bad Boys. K promu režie využila Lionela Messiho a Khabyho Lamea - AntiYoutuber.cz

Je tu ale další věc, se kterou Renner má a nejspíš už navždy bude mít problém. Nemá totiž energii a ani není schopný hrát role, které pro něj budou fyzicky náročné. Jeho zranění byla totiž natolik vážná, že se z nich Renner nejspíš do konce života nevzpamatuje. Prý se s tím smířil, ale zároveň ho to velmi omezuje při práci, kterou miluje. Pokud by tedy opravdu přijal nějakou akční roli, musel by za něj veškeré namáhavější věci dělat jeho dvojník.

„Nedivím se mu, že nechce hrát žádné nesmysly. Je to skvělý herec a teď si uvědomil, co je v životě opravdu důležité. V Avengers ho už asi neuvidíme. Nevadí, hlavní je, že přežil a že může být se svou rodinou a dětmi, které ho tolik potřebují. Může hrát i zajímavé role, kde se tolik nehýbe, ale chápu, že ho to štve, když to dělal celý život,“ reagují lidé na sociálních sítích na podcast, ve kterém Renner řekl, že už jeho kariéra nikdy nebude stejná jako před nehodou.