Sobota 29. června 2024, svátek má Petr, Pavel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

IShowSpeed má šílené fanoušky: V Amsterdamu ho obklopili a nemohl dýchat. Před fanoušky skákal z lodi

IShowSpeed je známý pro své často šílené streamy na YouTube. Nyní se v rámci mistrovství Evropy ve fotbale vydal prozkoumávat okolní země. V Amsterdamu se to však pořádně zvrtlo. V jeden moment ho obklopily stovky fanoušků, že mu ani jeho osobní ochranka nemohla pomoct. Nemohl dýchat, a tak musel seskočit z lodi.
  13:35

IShowSpeedovo poznávání evropských zemí a jejich hlavních měst se zdá, že nejde zrovna podle plánu. Ani jeho dvoučlenná ochranka mu ne vždy dokáže pomoct. Když zrovna na mistrovství Evropy ve fotbale nehraje jeho oblíbené Portugalsko, prozkoumává Německo a okolní země. Nedávno se vydal do hlavního města Nizozemska. V Amsterdamu navštívil muzeum a zhoupl se na houpačce postavené na střeše vysokého domu. I přes tyto hezké zážitky se však musel potýkat s až přehnanými reakcemi místních fanoušků. Stačilo zapnout stream a místní obyvatelé hned věděli, kde je.

Chování některých jeho fanoušků je skutečně přehnané. Speed po Amsterdamu jezdil ve velmi výrazném černém autě. Stovky jeho příznivců se rozhodly ho pronásledovat. Na streamu je tak několikrát vidět, jak někteří velmi nezodpovědně rychle jedou na skútru, jednou rukou si natáčí Speedovo auto a druhou řídí své vozidlo. Když jeho velká dodávka musela například jednou zastavit, nastalo peklo. Fanoušci začali silně mlátit do oken a jednomu se dokonce podařilo otevřít kufr auta.

Nejextrémnější situace nastala, když se snažil přeplavit trajektem přes řeku. Stovky jeho fanoušků se společně s ním nahrnuly na loď, která kvůli přeplněné kapacitě nemohla opustit molo. Delší dobu se ho jeho ochranka snažila zachránit před davem příznivců, kteří se na něj tlačili. V jeden moment je slyšet samotného Speeda, jak říká, že nemůže dýchat. K trajektu se začalo přibližovat několik člunů a streamer se rozhodl, že na jeden z nich skočí, aby se zachránil před šílenými fanoušky.

Společně s kameramanem a jedním členem ochranky odplul kus od trajektu, kde je zastavila policie. „Vysvětlete mi prosím, kdo jste? Proč vás tady všichni sledují?“ ptá se policista Speeda. „Jsem slavný fotbalista a streamer. Znáte Cristiana Ronalda? Já jsem vlastně jeho syn,“ odpovídá mu Speed. Po nějaké době byl odvezen na policejní stanici, kde musel ještě vše jednou vysvětlit. Odtamtud byl po zhruba půl hodině propuštěn.