Pondělí 8. července 2024, svátek má Nora
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Filip Sulík | foto: instagram.com/fikisulik

Slovák prodával svou partnerku desítkám mužů, teď jeho případ řeší policie. Upozornili na něj influenceři

Na Slovensku rezonuje kauza mladého Roberta Zelnera, který by měl být v současné době obviněný z kuplířství a vydírání. Měl údajně prodávat svou partnerku jiným mužům a když v činnosti nechtěla pokračovat, vyhrožoval jí, že vše poví jejím rodičům. O kauze informovali influenceři Filip Sulík a Lenka Tejbusová na sociálních sítích.
  14:11

Na Slovensku v posledních dnech rezonuje kauza třiadvacetiletého Roberta Zelnera, který měl údajně v plánu prodávat explicitní fotky nezletilých dívek na sociálních sítích a některé s fotkami i vydírat a zároveň se k některým ženám chovat násilně. Slovenská policie jeho případ v současné době vyšetřuje. Na případ upozornila dvojice kontroverzních influencerů Filip Sulík a Lenka Tejbusová, známá na sociálních sítích pod přezdívkou lenockatt.

Sulík, syn slovenského politika Richarda Sulíka, a Tejbusová byli v posledních měsících spojovaní především s kauzou sexuálního násilí na Ráchel Karnížové. Ještě před účastí v reality show Love Island totiž obvinila svého bývalého partnera Tomáše Drahoše alias Tomyho Kottyho z toho, že ji brutálně napadl a znásilnil. Drahoš nařčení nejdříve potvrdil, jenže brzy otočil a začal tvrdit, že si obvinění vymyslela. Rozhodl se prý očistit své jméno, s čímž mu pomohl právě Sulík, se kterým se spojila později Tejbusová.

Pro úplnost je nutné dodat, že Sulík i Tejbusová si byli dříve s Karnížovou blízcí a tak o ní měli i mnoho zákulisních informací. Zároveň i Zelner si měl být s oběma ženami blízký. A jak spolu oba případy souvisí? Karnížová se měla na Zelnera obrátit s prosbou o kompromitující informace na Tejbusovou, která s ním však měla bližší vztah než Karnížová. Spolu vymysleli, že se jí pokusí vetřít do přízně, což se mu také povedlo.

Jenže ne každé přátelství trvá věčně a ani ne za měsíc začala Tejbusová na Instagramu veřejně mluvit o tom, že by měl Zelner údajně vyhrožovat patnáctiletým dívkám s tím, že jejich nahé fotky pošle jejich rodičům. „Ty ženy ty fotky ani neposílají jemu, on si je prostě sbírá,“ vysvětlila na Instagramu. Po tom, co informace o Zelnerovi společně se Sulíkem sdílela, se jí začaly ozývat ženy, které s ním měly přesně takové zkušenosti, jaké popisovala.

Tejbusovou kontaktovala i žena, jejíž zkušenost je pro celou kauzu stěžejní. „Zamotal mi hlavu tak, že jsem se do něj zamilovala. Potom mi říkal, že by bylo super, kdybychom spolu odjeli na dovolenou do Dubaje. Prý i věděl, jak si na tom můžeme vydělat. Prý budu muset spát s jinými muži za peníze,“ píše žena. Zdá se, že k jeho plánu doopravdy došlo. Žena také tvrdí, že měl její nahé fotky, které byly určené jen pro něj, zveřejnit na jednom z internetových serverů, na kterém se dá sdílet pornografický obsah i vést konverzace s ostatními. Tam se za ni měl údajně vydávat a domlouvat pro ni desítky klientů.

Obvinění z kuplířství a vydírání

Po tom, co se zmíněná žena ohradila tím, že v ničem podobném pokračovat nechce, ji začal přemlouvat a vydírat. Měl údajně tvrdit, že její nahé fotky ukáže jejím rodičům a řekne jim, že si za pohlavní styk nechá platit. Nakonec se rodičům svěřila sama. Po tom, co s ní Tejbusová řešila všechny zkušenosti se Zelnerem, žena souhlasila s tím, že se obrátí na policii.

Tejbusová tvrdí, že ji kontaktovalo i několik dalších žen, případy některých z nich řeší policie. Tejbusová společně se Sulíkem všechny důkazy sdílí v konverzaci na sociální síti Telegram, která má v současné době přes osm tisíc členů. Zveřejnili tam i rozhovory s dvěma ženami, které se jim ozvaly a jeden s rodiči jedné z nich.

Podle informací webu Refresher.sk je Zelner v současné době v „preventivní“ vazbě, jejímž českým ekvivalentem je takzvaná předstižná vazba. Celý případ vyšetřuje policie. Podle Refresheru je v současnosti obviněný z kuplířství a vydírání, on však tvrdí, že je nevinný a proti vzetí do vazby se odvolal. Informace o jeho obviněních sdílela na Instagramu také novinářka televize Markíza Kristína Kövěšová, která byla u soudu o rozhodnutí o vzetí do vazby a sdílela z něj také několik fotek.