Pondělí 1. července 2024, svátek má Jaroslava
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Herec Eddie Murphy potvrdil, že pracuje na pátém dílu Shreka. Série je plná momentů, které nejsou pro děti

Filmová série Shrek bude mít další pokračování. Informaci potvrdil americký herec Eddie Murphy, který dabuje postavu Oslíka. Pátým dílem tak po patnácti letech studio DreamWorks Pictures naváže na oblíbenou filmovou sérii, která je také velmi populární na sociálních sítích. Tam lidé rozebírají to, že pohádka obsahuje spoustu skrytých detailů, které nejsou pro děti.
  8:59

Studio DreamWorks Pictures už pracuje na dalším dílu filmové série Shrek. Téměř po patnácti letech se proto lidé dočkají pátého dílu, ve kterém se zlobr Shrek spolu se svým nerozlučným kamarádem Oslíkem stanou součástí nečekaného dobrodružství. Herec Eddie Murphy, který propůjčil svůj hlas postavě Oslíka, prozradil, že už se pátý díl natáčí.

První díl filmu Shrek vyšel v roce 2001 a nejen děti, ale i dospělí si pohádku okamžitě zamilovali. Od té doby vyšly ještě další tři díly, čtvrtý a poslední díl v roce 2010. Název Zvonec a Konec značil, že už se lidé nejspíš dalšího dílu nedočkají. Herec Eddie Murphy ale nyní prozradil, že už se pracuje na pátém dílu. „Pátý díl Shreka jsme začali natáčet před několika měsíci. Máme za sebou první klapky, budeme na tom letos pracovat a také to dokončíme,“ prozradil Murphy v rozhovoru pro filmový deník Coolider. Murphy navíc oznámil, že se bude pracovat i na samostatném filmu o Oslíkovi.

Koncem roku 2023 na veřejnost unikla informace, že se bude pracovat na pátém dílu Shreka, který by měl mít premiéru na začátku roku 2025. Jeden ze zaměstnanců společnosti NBC Universal totiž omylem na platformu LinkedIn napsal, kdy by měl mít film premiéru. Později ale svůj příspěvek pochopitelně smazal. Murphy ale nyní potvrzuje spekulace o tom, zda Shrek konečně po patnácti letech bude mít pokračování. S největší pravděpodobností se ale bude jednat o oficiálně poslední díl této světově známé filmové série.

Téma Shrek je ale velmi populární také na sociálních sítích. Lidé pohádku často využívají pro tvorbu videí, ve kterých diskutují o různých zajímavých detailech, na které při sledování pohádky narazili. „Víte, že ve Shrekovi je tolik věcí, které pochopí pouze dospělí? V prvním dílu má Lord Farquad erekci a z rodinky medvědů si udělal koberec Ve druhém dílu při zatčení Oslíka u něj vojáci našli pytlík s kokainem. Je to dělané vážně chytře, ale děti tyhle drobnosti prostě nechápou,“ řekl jeden americký tiktoker ve svém videu. Na sociálních sítích je také hodně videí, kde lidé vytvářejí různé meme. Také v nich jejich tvůrci často používají grimasy animovaných postav ze Shreka a jsou lidmi velmi oblíbené.