Čtvrtek 4. července 2024, svátek má Prokop
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Využil Andrew Tate smrti svého otce k vlastní propagaci? | foto: instagram.com

Andrew Tate nesmí opustit Rumunsko. V Austrálii i v Anglii ho považují za hrozbu pro děti

Andrew Tate neuspěl se svou žádostí, aby mohl opustit Rumunsko. I nadále je prý ale bohatý, slavný a očividně smířený s tím, že bude ve vězení. Neustále má ale vliv na mnoho lidí a především na děti. V Austrálii vidí Tatea jako hrozbu pro mladé chlapce, kteří od něj převzali agresivní chování. V Anglii byla dokonce kvůli tomu zavedená speciální výuka.
  16:55

Kontroverzní influencer Andrew Tate, který je obviněný z obchodování s lidmi a znásilnění, se neustále potýká s problémy. I když už nemusí být zavřený v cele a může se volně pohybovat po Rumunsku, tamní soud mu zamítl jeho žádost vycestovat pryč ze země. Naopak, omezení jeho volného pohybu bylo prodloužené o dalších šedesát dní. Tate se chce proti rozhodnutí samozřejmě odvolat, mnoho šancí ale nejspíš nemá.

Od doby, co byl Andrew Tate spolu se svým bratrem Tristanem zatčený a vzatý do vazby, k čemuž došlo v prosinci roku 2022, se odehrálo opravdu mnoho věcí. Tate, který se pochopitelně celou dobu obhajuje a tvrdí, že je nevinný, si ale za tu dobu dokázal znepřátelit mnoho lidí. Ženy, které proti bratrům Tateovým vypovídaly, si totiž přály zůstat v anonymitě a influencer hrozil, že jejich jména zveřejní. Protože už ho nejspíš unavuje zdlouhavý proces, své naštvání si také často vybíjí na platformě X, což je jediná platforma, na které může působit. Tam neustále uráží ostatní lidi a také sděluje své pocity a názory. Neustále se také snaží získat od rumunského soudu povolení opustit stát, ale jeho žádost byla opět zamítnutá. Dalších šedesát dní musí Tate zůstat v Rumunsku, protože soud nepřesvědčil ani jeho slib, že se bude pohybovat pouze v evropské schengenské zóně, do které Rumunsko částečně vstoupilo.

Tate se ale ještě další dva měsíce nejspíš bude muset spokojit pouze s pohybováním se na území Rumunska, protože většině jeho žádostí a odvolání tamní soud zkrátka nevyhověl. Sedmatřicetiletý influencer je pochopitelně velmi naštvaný a rozhodl se promluvit k novinářům. „Vše záleží na soudu, soud rozhodne tak, jak rozhodne. Alespoň jsem pořád bohatý a slavný, na ničem nezáleží. Pokud budu muset spát ve vězení, budu spát ve vězení. Každý ví, že kdybych nebyl slavný, tak by tu nikdo z vás nebyl,“ řekl po neúspěšném soudním jednání Tate všem přítomným novinářům před budovou soudu v Bukurešti. Tateovo chování se ale často mění. V jednu chvíli tvrdí, že je připravený bojovat, poté zase otočí a působí tak, jako by byl smířený s tím, že skončí ve vězení. I když je nyní vyšetřovaný kvůli špatným věcem, i nadále má ale influencer vliv na spoustu lidí po celém světě.

V Austrálii prý na základních a středních školách výrazně vzrostlo násilí, homofobní a rasistické narážky a také misogynní chování ze strany mladých chlapců. Ti se prý kolikrát neváhají opřít dokonce ani do svých učitelek, které prý v důsledku špatného chování žáků ve velkém opouští školy. Podle odborníků je prý jasné, že za takovým chováním stojí Tate, který se podobným chováním prezentuje na sociálních sítích. Protože mládež vidí influencerovo bohatství a styl, který jim neustále ukazuje, mají pravděpodobně za to, že se musí chovat podobně, aby je ostatní lidé respektovali. Podle průzkumů, které byly provedené v Austrálii, se zjistilo, že učitelé skutečně zaznamenali narůst problematického chování u chlapců. Kvůli sledování Tatea jsou prý chlapci výrazně drzejší a perverznější. Není to ale poprvé, co se ve školách řeší Tateův vliv na děti.

V Anglii se dokonce kvůli Tateovi zavedla speciální výuka a spousta pedagogů začala se svými studenty o Tateovi diskutovat. Nikdo z pedagogů si totiž dříve neuvědomil, jak vážné může být ovlivňování mladé generace. V Anglii se proto někteří z nich rozhodli poslat dopisy rodičům, aby je informovali o tom, jak velký vliv může Tate mít na jejich děti. Ten může být totiž klíčový v jejich celoživotním vývoji, ovšem kvůli jeho názorům se děti nemusí vydat tím správným směrem. To, že je Tate obviněný ze znásilnění a obchodování s lidmi, očividně děti nijak neřeší.

Pravděpodobně se jim libí Tateův luxusní život, který je ovšem už více než rok výrazně omezený. Soudní proces s bratry Tateovými se táhne už opravdu dlouho. Kontroverzní influencer sice několikrát tvrdil, že je to tím, že proti němu nikdo nemá žádné důkazy, to ale nejspíš není tak úplně pravda. Na Tateovy byl vydán zatykač také ve Spojeném království, kde je čeká ještě druhý soudní proces nehledě na to, jak jejich soud v Rumunsku dopadne. Protože se úřady ve Spojeném království opravdu výrazně dožadují toho, aby byl Tate vydaný do jejich rukou, očividně proti němu mají důkazů dostatečně.

Témata: Andrew Tate