Sobota 6. července 2024, Den upálení mistra Jana Husa
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Addison Rae | foto: Antiyoutuber.cz

Vyfotila se v plavkách urážejících víru. Příspěvek Addison Rae kvůli kritice smazala

Influencerka Addison Rae příliš kontroverzní nebývá. Mnohdy se natáčí prostě při tom, že tancuje. Její Instagram už je o něco vyzývavější, nezřídka kdy se fotí v plavkách. A právě taková fotka teď vyvolala rozruch. Proč? Na malinkých bikinách měla Addison náboženské motivy.
  12:04

O Addison Rae už asi slyšel nejeden uživatel TikToku. V pořadí nejodebíranějších lidí je čtvrtá, sleduje ji téměř 90 milionů lidí. Zaměřuje se na módu, kosmetiku, cestování a nakupování. Hlavně ale tancuje, točí poměrně naivní tanečky, za které ji jedni milují a druzí se jí vysmívají. Hojně se prezentuje také na Instagramu. Tam nedávno sdílela fotku v bikinách s křesťanskou tématikou, což mnoho lidí považovalo za nepřístupné. Negativní ohlasy ji donutily příspěvek smazat.

Fotky v plavkách jsou u Addison poměrně běžný obsah. U moře je často, plavek má spousty, nikdy nemá ty samé dvakrát. Tentokrát přišla s novinkou a pořídila si plavky od značky Praying, které se podávají za 100 dolarů. Na horní části je napsané „Father“ a „Son“ a na kalhotkách pak „Holy Spirit.“ To vyvolalo pohoršení nejen u křesťanů a u příspěvku začaly hojně přibývat nenávistné komentáře. Lidé jí tam psali, jak zneuctívá víru. Jeden z nich zní: „Toto je velmi neuctivé k Ježíši. Je smutné, co vše uděláte pro peníze. Není to v pořádku, považuji to za ROUHÁNÍ!“

Její kolegové ze sociálních sítích příspěvek naopak obdivovali. Fotograf Mark Hunter jí psal, jak jí to sluší. Komentářů s nadávkami bylo ale větší množství, i proto se influencerka fotku rozhodla smazat. Nyní už se poučila a na další fotku si vzala červené plavky bez potisku. Jejich cena je ale poněkud vyšší, stojí 528 dolarů.

Addison určitě není jediná ze slavných lidí, kdo znevažují svými příspěvky křesťanství. Christina Aguilera přidala na svůj Instagram fotku ve stejných plavkách, pouze nápisy byly ve francouzštině. Nevyvolalo to takový rozruch. Zejména kvůli absenci překladu.

V oblečení od stejné značky se nechaly vidět i Olivia Rodrigo nebo Charli XCX. Značka Praying se celá zaměřuje na oblečení degradující víru. Na svém Instagramu sdílí fotky modelek oblečených do jejich kousků, které jsou například přivázané k posteli nebo mají sundané kalhotky, či záměrně ukazují své tělo. Přesto se jim daří natolik, že v oblečení chodí celebrity. Přitom jsou jejich webové stránky nepřehledné a oblečení je podle mnohých předražené.